Projektledning

Med affärsperspektivet i fokus, tar vi komplexa processer från initial förberedelse och planering hela vägen till genomförande och operativ överlämning

Projektledning Med affärsperspektivet i fokus, tar vi komplexa processer från…

Projekt som en arbetsmetod

Att gemensamt definiera vad ett lyckat projekt innebär, och vilka kriterier som finns, är en förutsättning för att budget och resurser används på rätt sätt. Våra projektledare kommer med god erfarenhet av att driva IT-projekt för kunder både i Sverige och internationellt. Vi har framförallt unik erfarenhet av större, komplexa projekt.

Vår projektledningsidé

Beetroot tillhandahåller strategiskt ledarskap och operativ support vid varje steg i ett projekt.

Vår projektledningsidé
 • Initiering

  Målsättande, budgetarbete och att definiera förväntade resultat hjälper i det här steget till att lägga grunden för projektet.

 • Planering

  Här definieras leveransobjekt, om det lämpar sig att arbeta agilt eller med vattenfallsmodellen. Man etablerar även en övegripande tids- och resursplan.

 • Genomförande

  En effektiv kommunikationsplan i kombination med ändamålsenlig rapportstruktur ser till att viktiga intressenter och nyckelpersoner hålls uppdaterade. Det förbättrar även arbetsflödet i projektet överlag.

 • Bevakning

  Tryggheten i att veta att ett projekt levererar som tänkt kan endast byggas på ett robust fundament beståendes av testning (QA), proaktiv change management och en process för att hålla rätt personer involverade vid rätt tidpunkt – med de systemrättigheter som krävs.

 • Avslutning

  Den sista 1% av projektet tar ofta 10% av tiden. Vid den här punkten överlämnas projektleveransen till operatörerna och slutanalysen börjar på riktigt. Det är viktigt att vara lyhörd för leveransens mottagande, och att i det här skedet se till att den används och fungerar som tänkt.

Vi hjälper dig behålla kontrollen

Vad säger kunderna?

Vi kontaktade Beetroot för att utveckla en plattform för e-learning. Vi hade höga ambitioner med projektet och Beetroot levde upp till alla behov som fanns. Teamet har alltid varit professionellt, effektivt och tagit det där extra steget som ibland behöbs. Nu har vi ett fortlöpande samarbete kopplat till nya funktioner som behövs i plattformen.

Oskar Forsgren, Projektledare

Det har varit ett rent nöje att jobba med Beetroot. De löser alla problem som dyker upp både snabbt och på ett rimligt sätt. Utvecklarna håller hög nivå och jobbar på bra. Det har gjort väldigt mycket för vårt bolag, ur ett kundnöjdhetsperspektiv, att kunna arbeta igenom tickets och projekt snabbare med dessa duktiga, dedikerade resurser.

Kelly Ostrowercha, Chef för Projektdrift

Jag har outsourcat 75-80% av min utveckling till Beetroot AB, vilket låter mig lägga mer tid på mina kunder och bygga bättre relationer; jag blir en bättre account manager. Beetroots leveranser är både pålitliga och lever upp till funktionskraven.

Jan Willem Hoogstraten, Direktör

De är superresponsiva och har levt upp till alla förväntningar. De är extremt begåvade och ambitiösa. Vi är jättenöjda. De gör ett bra jobb. Det är ungefär som att jobba med ett inhouse-team. Vissa VDs skulle se ett outsorceat team som någon typ av exoskelett, men vårt samarbete är helt annorlunda. Vi behandlar dem med respekt och förväntar oss att de ska besvara det genom att göra ett fantastiskt jobb åt oss.

Leo Berghald, CEO

Jag skulle rekommendera Beetroot utan att blinka. Det har inte funnits några utvecklare jag viljat byta ut i något projekt vi har satt igång. Med Beetroot ville jag skapa förutsättningarna för något stabilt och långsiktigt. Behandlar dem exakt som du skulle behandla dina inhouse-anställda och se till att besöka deras kontor.

Avi Danon, CEO

Leveranserna från Beetroot AB var utmärkta. De förbättrade sajtens conversion rate och såg till att uppdateringar nu kan implementeras enklare. Teamet gjorde ett bra jobb och var alltid öppna med hur de gick till väga.

Jimmy Edlund, Interim E-Handels Chef