Om oss

Beetroot grundades 2012 som en startup av dåvarande studenterna Andreas Flodström och Gustav Henman. Företaget växte till ett internationellt tech-ekosystem, och förblev ett socialt företag i grunden. Vi har åtagit oss att skapa en positiv inverkan i stor omfattning genom Tech Team-lösningar, Mjukvaruutveckling och Utbildning.

I dag arbetar mer än 500 personer i Sverige och Östeuropa, Beetroots ekosystem består av ett omfattande nätverk av FoU-kontor i Stockholm och städer i Bulgarien, Polen och Ukraina.

Beetroot Tech är den första enheten i ekosystemet, som föddes ur idén om att utökning av techteam och distansteam kan göras på ett mycket individcentrerat och integrerat sätt utan att det går ut över den interna kvaliteten.

Upptäck hur du kan utöka ditt team

Uppdrag: for the Beetiful world

Vi har ett uppdrag att skapa en positiv social, ekonomisk och miljömässig inverkan på lång sikt. Våra ansträngningar är i linje med FN:s 17 mål för hållbar utveckling som antogs av globala ledare 2015.

 • Personlig utveckling

  Vi vet att strategisk affärsmässighet är beroende av sunda och engagerade team. För att engagera sig i arbetet och bli kvar länge tror vi att individer behöver bästa möjliga arbetsförhållanden och kontinuerlig personlig utveckling. Vi upprätthåller denna miljö genom flexibla arbetstider, en kultur som bygger på förtroende och ansvar, acceptans för distansarbete sedan länge och insatser för att främja välbefinnande.

 • Ett starkt samhälle

  Konkurrensen om en begränsad mängd talanger i stora IT-företag ger endast små effekter. Istället tror vi att det är klokare att se närmare på medelstora städer, arbeta med sunda värderingar och förbättra människors liv – och få fram nya ledare och entreprenörer. En del av det värde vi skapar är att etablera en ny, hållbar, internationell verksamhet i Europa.

 • Hållbar framtid

  Beetroot driver en hållbarhetsplan för hela företaget som granskar vår totala påverkan på miljön och beskriver alla de aktiviteter som vi genomför för att mildra negativ påverkan. Vi försöker producera så lite koldioxid som möjligt och kompenserar för det vi inte kan undvika.

Att arbeta på Beetroot: direkt kommunikation

 • Beetroot bygger på ett viktigt socialt uppdrag som kan beskrivas som att samla fantastiska människor, göra riktigt bra saker och bidra till positiva förändringar i samhället. Vi har alltid arbetat utifrån antagandet att förtroende möjliggör organisk tillväxt av frihetscentrerad kultur.

  Andreas Flodström,
  Medgrundare och VD för Beetroot

Beetroots Hjälpfond "Aid for Ukraine"

I samarbete med Ioca Arma Nostra skapade vi fonden Aid for Ukraine för att hjälpa människor som drabbats av Rysslands terrorkrig. Tack vare Beetroots nätverk i Ukraina och en rak och tydlig granskningsprocess med ett minimum av administration, riktar vi donationer till Grassroots aid project och prioriterar dem som stöder utsatta familjer och barn. Vi strävar efter att ha så stor inverkan som möjligt per donerad cent.

Beetroot Academy: förbättrar tillgången till IT-utbildning

Beetroot Academy är en del av Beetroot-ekosystemet och ett socialt företag inom EdTech som har som mål att hjälpa människor runt om i världen att göra karriär inom den digitala ekonomin.

Genom att erbjuda prisvärd utbildning med branschexperter i live-klasser har vi utbildat över 7 000 tech-proffs och byggt upp ett nätverk av över 200 rekryteringspartners sedan 2014.

Ge liv åt din idé

Kolla in några av de viktigaste anledningarna till att techledare och startup-grundare väljer oss för sina skräddarsydda mjukvarulösningar.